ההמטולוג/ית שלך או של בן משפחתך המליצ/ה על טיפול באימברוביקה (ibrutinib). מכיוון שאימברוביקה ניתנת בכדורים פעם ביום, בבית, הטיפול אינו מצריך הגעה למכון ההמטולוגי מעבר לפגישות המעקב. יש חשיבות רבה לדיווח ושיתוף הצוות הרפואי במידע שקשור לתחושות שלך במהלך הטיפול.
המידע שלפניך יסייע לך ללמוד על הטיפול.
אימברוביקה היא טיפול ממוקד מטרה, אשר עיקר פעולתה היא עיכוב התרבותם של לימפוציטים מסוג B.1
אימברוביקה, פועלת בין היתר, על ידי פגיעה ביכולת של התאים להדבק אחד לשני ולכן עם תחילת הטיפול, הם משתחררים ממקום מוצאם בבלוטות הלימפה אל זרם הדם1 ע"י כך, נגרמת האטה בהתרבותם של התאים הממ אירים עד להשגת שליטה במחלה בדרגה מסויימת, תלוי בפרמטרים של המחלה ותלוי במטופל/ת.
בהתאם להמלצה הרפואית יש לקחת את התרופה פעם ביום, בערך באותה שעה, עם כוס מים, יש לבלוע את התרופה בשלמותה. במידה והינך נוטל כמוסות, אין לפתוח, לשבור או ללעוס את הכמוסה.
אין ליטול את התרופה בחושך! בדוק את התווית והמנה שנרשמה לך בכל פעם שהינך נוטל/ת את התרופה.
מומלץ לשלב את נטילת התרופה בסדר יום קבוע. על מנת לא לשכוח לקחת אותה, מומלץ להיעזר בתזכורות יומיות (למשל דרך הנייד).
לפני הטיפול באימברוביקה ספר לרופא אם עברת ניתוח לאחרונה או שאתה מתכנן לעבור ניתוח או הליך רפואי אחר, או אם אתה סובל מבעיות רפואיות כמו דימום, בעיות לב, זיהום או בעיות כבד או כליה.
קיימות שתי אפשרויות להתאמת טיפול ל-CLL עם אימברוביקה:
בטיפול זה נוטלים את אימברוביקה, פעם אחת ביום,
באופן קבוע ללא מגבלת זמן (או עד להחלטת הרופא לעצירת הטיפול).
טיפול של 15 חודשים
בטיפול זה נוטלים את אימברוביקה, פעם אחת ביום. לאחר 3 חודשים משלבים תרופה נוספת בשם ונטוקלקס, גם היא ניתנת בכדורים.
בלימפומות, אימברוביקה משמשת לטיפול בלימפומה של תאי מעטפת (Mantle Cell Lymphoma, MCL), לימפומה מסוג מרג'ינל זון (Marginal Zone Lymphoma, MZL) ומקרוגלובולינמיה ע"ש וולדנשטרום (Waldenström’s Macroglobulinemia, WM).
הטיפול באימברוביקה בהתוויות אלו הינו טיפול מתמשך (כרוני). בטיפול זה נוטלים את אימברוביקה, פעם אחת ביום באופן קבוע ללא מגבלת זמן (או עד החלטת הרופא על עצירת הטיפול).
בטבלה מטה מתוארים המינונים המקובלים של אימברוביקה בלימפומות השונות.
הטיפול באימברוביקה ב-cGVHD הינו טיפול מתמשך (כרוני). בטיפול זה נוטלים את אימברוביקה, פעם אחת ביום באופן קבוע ללא מגבלת זמן (או עד החלטת הרופא על עצירת הטיפול).
ולהוסיף את החלק בטבלה שמדבר על המינון ב cGVHD.
אין לאכול או לשתות מיץ אשכוליות או תפוז חושחש (Seville orage) בזמן שימוש בתרופה. איסור זה כולל את אכילת הפירות, שתיית המיץ שלהם או נטילת תוסף תזונה שעלול להכיל אותם. פירות אלה מעלים את ריכוז אימברוביקה בדם ועלולים להגביר את שכיחות תופעות הלוואי.
עליך לספר לרופא, לפני נטילת אימברוביקה אם אתה נוטל תרופות נוספות המגבירות את הסיכון לדמם (מדללי דם) ולמעשה עליך לספר לרופא על כל תרופה או תוסף מזון שאתה נוטל.
נטילת אימברוביקה במקביל לתרופות אחרות עלולה להשפיע על פעילות אימברוביקה ו/או להשפיע על פעילותן של תרופות אחרות. כל מידע שתשתף בו את הרופא המטפל יטיב את הטיפול ועשוי למנוע תופעות לוואי לא רצויות.
למידע נוסף על אימברוביקה כולל התוויות ותופעות לוואי הרשומות בישראל יש לעיין בעלון לצרכן באתר משרד הבריאות בקישור: https://israeldrugs.health.gov.il/#!/byDrug
לשאלות נוספות ככל שנדרש יש לפנות לרופא, אחות או לרוקח המטפלים
כמו לכל תרופה, השימוש באימברוביקה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. אל תיבהל למקרא רשימת תופעות הלוואי, יתכן ולא תסבול מאף אחת מהן.
אם אתה חש אחת מתופעות הלוואי הבאות: פריחה בולטת ומגרדת, קשיי נשימה, נפיחות של הפנים, השפתיים, הלשון או הגרון - יש להפסיק את השימוש ולפנות מיד לרופא. תופעות אלו עלולות להעיד על תגובה אלרגית לתרופה.
ישנן תופעות שהן שכיחות ויכולות להופיע אצל חלק גדול מהמטופלים: שלשולים, כאבי שרירים ועצמות, פריחה או סרפדת, בחילות, חבלות, עייפות ו חום.
תופעות לוואי שכיחות נוספות במבוגרים עם cGVHD לא בהכרח שיופיעו אצלך: דלקת בפה (סטומטיטיס), התכווצויות שרירים, דלקת ריאות.
יש ליידע את הרופא באופן מיידי במידה ואתה סובל מהתסמינים הבאים:
סימנים המעידים על זיהום:חום, צמרמורות, חולשה, בלבול, איבוד זיכרון, בעיות חשיבה, בעיות בהליכה או איבוד ראיה.
סימנים העלולים להעיד על דימום: דם בצואה או צואה שחורה (נראית כזפת), הגברת פציעות, שתן ורוד או חום, דימום בלתי צפוי, דימום חמור או דימום שאינו ניתן לשליטה, הקאה דמית או הקאה דמיות פולי קפה, שיעול דמי או שיעול עם קרישי דם, נטייה מוגברת לחבלות, תחושת סחרחורת או חולשה, בלבול, שינוי בדיבור או כאב ראש הנמשך זמן רב או כאב ראש חמור.
למידע נוסף על אימברוביקה כולל התוויות ותופעות לוואי הרשומות בישראל יש לעיין בעלון לצרכן באתר משרד הבריאות בקישור: https://israeldrugs.health.gov.il/#!/byDrug
לשאלות נוספות ככל שנדרש יש לפנות לרופא, אחות או לרוקח המטפלים
מה עליי לעשות אם שכחתי ליטול את התרופה?
גם אם חל שיפור במצב בריאותך, אין להפסיק את הטיפול ללא התייעצות עם רופא
מה עליי לעשות אם נטלתי מנת יתר (יותר מכמות הכדורים ליום שעליה המליץ/ה הרופא/ה)?
פנה מיד לרופא או לחדר מיון של בית חולים. הבא עמך את אריזת התרופה
איך לאחסן את התרופה?
האם היעילות של הטבלייה זהה ליעילות של הכמוסה?
יעילות הטבליות נבדקה מחקרית והינה זהה ליעילות הכמוסות.
האם אני צפוי להרגיש אחרת לאחר המעבר לטבלייה החדשה?
טבליית אימברוביקה בעלת מינון זהה למינון שנטלת עד היום באימברוביקה כמוסות ולכן אינך צפוי להרגיש שונה בעקבות המעבר לטבליות.
למידע נוסף על אימברוביקה כולל התוויות ותופעות לוואי הרשומות בישראל יש לעיין בעלון לצרכן באתר משרד הבריאות בקישור: https://israeldrugs.health.gov.il/#!/byDrug
לשאלות נוספות ככל שנדרש יש לפנות לרופא, אחות או לרוקח המטפלים
המידע מוגש בחסות ובמימון חברת ג'יי סי הלת'קר בע"מ
הארגונים והאתרים הנזכרים לעיל הם חיצוניים ליאנסן. ליאנסן אין כל שליטה על המידע המסופק באתרים אלה, ולכן היא אינה יכולה להבטיח
את הדיוק או את שלמותו של מידע זה.